Απεβίωσε ο Άντονιν Σκαλία. Ενας από τους πλέον συντηρητικούς δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών.

Ο Σκαλία βρέθηκε νεκρός σε ράντσο του Τέξας, όπου φιλοξενούνταν και μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήταν ένας εξαίρετος άνθρωπος και δικαστικός, που τον θαύμαζαν και τον θεωρούσαν πολύτιμο οι συνάδελφοί του», ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Ανώτατου Δικαστηρίου, Τζον Ρόμπερτς και πρόσθεσε:

«Ο θάνατός του είναι μία μεγάλη απώλεια για το Δικαστήριο και τη χώρα που τόσο πιστά υπηρέτησε».

Ο Σκαλία επελέγη για το Ανώτατο Δικαστήριο το 1986 από τον Ρεπουμπλικάνο τότε πρόεδρο Ρόναλντ Ρίγκαν. Για 30 περίπου χρόνια ηγήθηκε της αποκαλούμενης «συντηρητικής αναγέννησης» στο σώμα. Και στην πορεία του ήταν πολέμιος του γάμου μεταξύ ομοφύλων, των αμβλώσεων, της κατάργησης της θανατικής ποινής και του περιορισμού της οπλοκατοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης να επισημάνουμε πως η απώλεια του Σκαλία δίνει το προβάδισμα στον Μπάρακ Ομπάμα να τον αντικαταστήσει στο 9μελές Ανώτατο Δικαστήριο, προτείνοντας υποψήφιο που θα γείρει την πλάστιγγα στο 5-4 υπέρ των φιλελεύθερων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης