Ένας λόχος 150 ανδρών της 173ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας του αμερικανικού στρατού έφτασε σήμερα στην Πολωνία, μετά την απόφαση που έλαβε η Ουάσινγκτον να ενισχύσει τη στρατιωτική παρουσία της στη χώρα λόγω της ουκρανικής κρίσης.

Δύο μεταγωγικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν το απόγευμα στην πολωνική βάση του Σβίντβιν, στη βορειοδυτική Ουκρανία, όπως ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι θα στείλουν για στρατιωτικές ασκήσεις στην Πολωνία και στις χώρες της Βαλτικής 600 στρατιώτες, ανταποκρινόμενες στην ανησυχία που εκφράζουν οι συμμαχικές της χώρες για την ένταση στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Εκτός από τους 150 στρατιώτες που έφτασαν σήμερα στην Πολωνία, τις επόμενες ημέρες αναμένονται άλλοι 450 στην Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία. Τα στρατιωτικά γυμνάσια θα διεξαχθούν “τους προσεχείς μήνες”, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, αντιναύαρχος Τζον Κίρμπι.

Οι πρώτοι 600 στρατιώτες θα παραμείνουν στις χώρες αυτές για έναν μήνα και στη συνέχεια θα αντικατασταθούν από άλλους άνδρες των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης