Επίσκεψη στην Αλβανία πραγματοποιεί ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος έφθασε την Κυριακή το πρωί στο αεροδρόμιο των Τιράνων με αεροσκάφος της Αlitalia. Τον υποδέχθηκε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, ο οποίος του χάρισε ένα κύπελλο με χώμα από την Αλβανία.

Ο πάπας θα λειτουργήσει σε κεντρική πλατεία της αλβανικής πρωτεύουσας και αναμένεται να συναντηθεί με τους Αλβανούς πολιτικούς ηγέτες. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί κοινωνικό κέντρο με ορφανά και άτομα με ειδικές ανάγκες 20 χιλιόμετρα από τα Τίρανα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι η δεύτερη επίσκεψη ενός πάπα στην Αλβανία, ύστερα από αυτήν του Πάπα Ιωάννη Παύλου στις 23 Απριλίου 1993, λίγο μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος.

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας έχουν λάβει οι αλβανικές αρχές για την επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου. Συνολικά 2.500 αστυνομικοί θα βρίσκονται σε επιφυλακή επί 11 ώρες, όσο θα διαρκέσει η επίσκεψη του ποντίφικα στην αλβανική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, 50 ελεύθεροι σκοπευτές θα αναπτυχθούν στα υψηλότερα σημεία των περιοχών απ’ όπου θα περάσει ο Πάπας, ενώ θα υπάρχουν 27 σημεία διέλευσης και ελέγχου για όσους θελήσουν να εισέλθουν στην κεντρική λεωφόρο των Τιράνων για να δουν από κοντά τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και να παρακολουθήσουν τη θεία λειτουργία του στην πλατεία «Μητέρα Τερέζα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με της αρχές, τα μέτρα ελέγχου στα σύνορα με το Κόσοβο και την ΠΓΔΜ έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό λόγω του φόβου τυχόν επεισοδίων που μπορεί να προκαλέσουν ακραίοι αλβανόφωνοι ισλαμιστές οι οποίοι προέρχονται από τις περιοχές αυτές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης