Τη ζωή του έχασε ένας άνδρας, 23 ετών, στην Αίγυπτο κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ αστυνομικών και εξαγριωμένων διαδηλωτών, που υποστηρίζουν τον ανατραπέντα Ισλαμιστή πρόεδρο, Μοχάμεντ Μόρσι.

Ο νεαρός σκοτώθηκε σε δρόμο της πόλης Φαγιούμ, 100 χιλιόμετρα νότια του Καΐρου, ενώ τρεις ακόμη μεταφέρθηκαν με τραύματα από σκάγια στο νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Παρασκευή είναι κατά παράδοση η ημέρα που οι Ισλαμιστές οργανώνουν τις κινητοποιήσεις τους στην Αίγυπτο. Οι διαδηλώσεις σημαδεύτηκαν και πάλι από βίαια επεισόδια και η αστυνομία σε πολλές περιοχές έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει τους συγκεντρωμένους, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι διαδηλώσεις έγιναν εν αναμονή των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος που διεξήχθη στη χώρα την Τρίτη και την Τετάρτη με αντικείμενο την έγκριση του νέου Συντάγματος. Το «ναι» στο νέο Σύνταγμα αναμένεται να συγκεντρώσει συντριπτικό ποσοστό –τα ΜΜΕ αναφέρουν ακόμη και 98%- ωστόσο το βασικό ερώτημα είναι το ποσοστό συμμετοχής, δεδομένου ότι οι υποστηρικτές του Μόρσι απείχαν από τη διαδικασία.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης