Ανακούφιση στην αιγυπτιακή κοινή γνώμη από την απόφαση της κυβέρνησης να μη δεχτεί το αίτημα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας να αυξήσει τα τέλη κατά 50%, με πρόσχημα την πρόσφατη αύξηση των τιμών των καυσίμων και του ηλεκτρικού ρεύματος.

Όπως έγραψε την Τετάρτη η διαδικτυακή έκδοση της «Αλ Αχράμ», η αρμόδια κυβερνητική Αρχή, το Κέντρο Πληροφοριών και Υποστήριξης Αποφάσεων (IDSC) του αιγυπτιακού υπουργικού συμβουλίου, ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνουν αμετάβλητες οι τιμές των καρτών επαναφόρτισης των κινητών τηλεφώνων, παρά την πρόσφατη αύξηση των τιμών των καυσίμων και της ηλεκτρικής ενέργειας, καθησυχάζοντας την κοινή γνώμη από δήθεν ειδήσεις και φήμες που κυκλοφορούσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντός του 2017 οι αρμόδιες αρχές είχαν ήδη κάνει δεκτό το αίτημα των εν λόγω εταιρειών να μειώσουν την αξία των καρτών κινητής επαναφόρτισης κατά 36%.

Σημειώνεται ότι η Αίγυπτος διαθέτει τέσσερις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας: την Orange, τη Vodafone, την Etisalat και τη «WE» του κρατικού τηλεπικοινωνιακού φορέα της Αιγύπτου «Egypt Telecom».
Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017 αυτές οι τέσσερις εταιρείες είχαν 100.000.000 εγγεγραμμένους συνδρομητές, σύμφωνα με το Υπουργείο Επικοινωνιών και Πληροφορικής της Αιγύπτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης