Να διαλύσει «σταδιακά» τις διαδηλώσεις των υποστηρικτών του ανατραπέντος από το στρατό ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, οι οποίοι έχουν κατασκηνώσει εδώ και ένα μήνα σε δύο πλατείες του Καΐρου, σχεδιάζει η αστυνομία, όπως δήλωσαν υψηλόβαθμοι Αιγύπτιοι αξιωματούχοι στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Θα υπάρξει μια σειρά σταδιακών ενεργειών, τις οποίες θα ανακοινώνουμε διαδοχικά», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο στρατηγός που εργάζεται στο υπουργείο Εσωτερικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αρχές αναμένεται να περικυκλώσουν τις πλατείες με σκοπό να περιορίσουν την έλευση του κόσμου και να εκκενωθούν οι πλατείες από τους διαδηλώτες που βρίσκονται ήδη εκεί.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα εφαρμόσουν οι αιγυπτιακές αρχές την εκκένωση των πλατειών.  Ωστόσο, πηγή ασφαλείας, την οποία επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο ανέφερε ότι η επιχείρηση για τη διάλυση των συγκεντρώσεων στις δύο πλατείες θα ξεκινήσει την αυγή της Δευτέρας. Σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, η αστυνομία δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει βία σε περίπτωση που υπάρξουν αντιδράσεις από την πλευρά των διαδηλωτών.

Το σχέδιο, σύμφωνα με αυτή την πηγή που μίλησε στο πρακτορείο υπό τον όρο της ανωνυμίας, περιλαμβάνει τον αποκλεισμό και των δύο πλατειών, εμποδίζοντας την πρόσβαση των διαδηλωτών σε τρόφιμα και χρησιμοποιώντας κανόνια νερού. Η ίδια πηγή δήλωσε ότι «το υπουργείο Εσωτερικών ενδιαφέρεται έντονα να μην χυθεί αίμα και θα καλέσει τους κατασκηνωτές να φύγουν ειρηνικά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Γεωργία Μανώλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης