Ο πρώην διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν -επί προεδρίας Ομπάμα- προσελήφθη ως έμμισθος αναλυτής από το NBC και το MSNBC, όπως ανακοίνωσε ο ενημερωτικός κολοσσός των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόσληψη του Μπρέναν ανακοινώθηκε εν μέσω του θορύβου που έχει προκαλέσει η ανακοίνωση από τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο της Επιτροπής Ερευνών της Γερουσίας Devin Nunes, του μεμοράντουμ για τις παρατυπίες του FBI στις έρευνες για τη φερόμενη ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

Είχε προηγηθεί συνέντευξη με ψεύτικες «διαπιστώσεις» του Μπρέναν σε δημοσιογράφο του NBC, σε μια προσπάθεια να παραπλανήσει την ερευνητική επιτροπή της Γερουσίας.

Η παρουσία πρώην στρατιωτικών και αξιωματούχων υπηρεσιών αντικατασκοπείας στις αίθουσες σύνταξης κάποτε ήταν από τα ζητήματα που προκαλούσαν έντονες αντιδράσεις. Το 2008 η «New York Times» είχε δημοσιεύσει έρευνα που ανέλυε τη χρησιμοποίηση από την τότε διακυβέρνηση Μπους στρατιωτικών αναλυτών για να διαμορφώσει την κάλυψη γεγονότων τρομοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τότε είχαν μπει στο στόχαστρο αναλύσεις που προέβαλαν τα τηλεοπτικά δίκτυα News, NBC και CNN.

Ο πρώην διευθυντής της CIA έκανε ήδη την πρώτη του εμφάνιση με τον νέο του ρόλο στην εκπομπή «Συνάντηση με τον Τύπο» την Κυριακή, εξαπολύοντας επίθεση στον γερουσιαστή Νούνες ότι «υπερέβαλε στην προσπάθειά του να υπερασπισθεί τον πρόεδρο Τραμπ».

Ο Μπρέναν είχε διορισθεί επικεφαλής της CIA επί Ομπάμα το 2013 και αντικαταστάθηκε τον Ιανουάριο του 2017, όταν ανέλαβε προεδρικά καθήκοντα ο Ντ. Τραμπ.

Καταθέτοντας στην Επιτροπή Ερευνών της Γερουσίας, υποστήριξε πως η Ρωσία «εμφανώς αναμείχθηκε» στις προεδρικές εκλογές του 2016, χωρίς ωστόσο να προσκομίσει κάποια στοιχεία.

Ο δημοσιογράφος Glenn Greenwald, δημιουργός της ιστοσελίδας «The Intercept», ειρωνευόμενος την πρόσληψη του Μπρέναν από το ΝΒC έγραψε: «Λίγο παράξενο από το ίδιο δίκτυο που αποκηρύσσει συνεχώς το RT και το Fox ως ”κρατικά φερέφωνα” να προσλαμβάνει ως σχολιαστή τον πρώην διευθυντή της CIA».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης