Το Μουσείο των βραβείων Γκράμι στο Λος Άντζελες φιλοξενεί έκθεση αφιερωμένη στη μνήμη, τη ζωή και το έργο της Γουίτνεϊ Χιούστον, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 48 ετών, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η έκθεση με τίτλο «Whitney! Celebrating the Legacy of Whitney Houston» θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και τον Φεβρουάριο, οπότε θα κλείσει ένας χρόνος από την ημερομηνία θανάτου της. Τα Γκράμι είναι τα σημαντικότερα μουσικά βραβεία της Αμερικής. Δεν είναι τυχαίο που οι εκπρόσωποι του συγκεκριμένου Μουσείου θέλησαν να τιμήσουν την αγαπημένη ερμηνεύτρια, αφού είχε αποσπάσει συνολικά έξι βραβεία κατά τη διάρκεια της καριέρας της. Όπως ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής του Μουσείου, Μπομ Σαντέλι, η έκθεση αρχικά είχε κανονιστεί για τις 9 Αυγούστου, έτσι ώστε να συμπέσει με την ημέρα των γενεθλίων της τραγουδίστριας, αλλά λόγω καθυστερήσεων άνοιξε τις πύλες της στις 15 Αυγούστου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα στα κυριότερα εκθέματα περιλαμβάνεται το λευκό φόρεμα που φορούσε η ερμηνεύτρια στην απονομή των Γκράμι το 1994, όταν κέρδισε το βραβείο για το άλμπουμ της χρονιάς με το «The Bodyguard».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην έκθεση θα υπάρχουν επίσης ιδιωτικές επιστολές από τον θρυλικό μουσικό παραγωγό Κλάιβ Ντέιβις, σπάνιες φωτογραφίες της, αφίσες από τις συναυλίες της, booklet από τους δίσκους της, ακόμα και το φλιτζάνι του τσαγιού που έπινε η Χιούστον πριν από κάθε παράσταση. Η έκθεση δεν κάνει καμία αναφορά στην ταραχώδη προσωπική της ζωή ούτε στην ιστορία της κατάχρησης ναρκωτικών.

Εν τω μεταξύ, μετά το καλοκαίρι αναμένεται να κυκλοφορήσει ένα greatest hits άλμπουμ της Χιούστον, αφού το προηγούμενο -με τίτλο «Whitney: The Greatest Hits», που είχε κυκλοφορήσει το 2000-, μετά τον θάνατο της τραγουδίστριας ανέβηκε και πάλι σε πωλήσεις. Η νέα έκδοση θα περιλαμβάνει περισσότερα τραγούδια της Χιούστον, ώστε να καλύπτει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι της πολύχρονης μουσικής της πορείας.

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης