Η γερμανική φαρμακοβιομηχανία Bayer δεσμεύτηκε να δημιουργήσει 3.000 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και να διατηρήσει στην χώρα το σύνολο του προσωπικού της Monsanto, την οποία ετοιμάζεται να εξαγοράσει, διαβεβαίωσε την Τρίτη ένας εκπρόσωπος του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο όμιλος, που ετοιμάζεται να εξαγοράσει την αμερικανική Monsanto έναντι του ποσού των 66 δισεκατομμυρίων δολαρίων, επιβεβαίωσε εν μέρει αυτήν την ανακοίνωση που προστίθεται σε μια σειρά επενδύσεων από άλλες εταιρείες στις ΗΠΑ, οι οποίες ανακοινώθηκαν μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Bayer, Βέρνερ Μπάουμαν, “υποσχέθηκε να χρηματοδοτήσει με το ποσό των 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων νέες δραστηριότητες στους τομείς της έρευνας και ανάπτυξης και κυρίως στη διατήρηση κατά 100% των θέσεων εργασίας των 9.000 και πλέον εργαζομένων της Monsanto στις ΗΠΑ” επισήμανε σε δημοσιογράφους ο Σον Σπάισερ, ο εκπρόσωπος τύπου του εκλεγμένου προέδρου.

Ο επικεφαλής της εταιρείας, ο οποίος συνάντησε τον εκλεγμένο πρόεδρο την περασμένη εβδομάδα στον ουρανοξύστη του στη Νέα Υόρκη, υποσχέθηκε επίσης να “δημιουργήσει τουλάχιστον 3.000 νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στις ΗΠΑ” περιέγραψε ο Αμερικανός αξιωματούχος, αποδίδοντας αυτή τη δέσμευση στο “ευνοϊκότερο” κλίμα που έχει διαμορφωθεί “για τις επιχειρήσεις”, το οποίο δημιούργησε ο μεγιστάνας.

Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο όμιλος επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να επενδύσει “τουλάχιστον” 8 δισεκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ τα επόμενα 6 χρόνια, μόλις εγκριθεί η εξαγορά της Monsanto, παραμένοντας ωστόσο ασαφής σχετικά με τον αριθμό των θέσεων εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Αυτή η επένδυση (…) θα δημιουργήσει πολλές χιλιάδες θέσεις εργασίας” τονίζεται σε ένα δελτίο Τύπου.

Σήμερα, η αυτοκινητοβιομηχανία General Motors και ο κολοσσός της διανομής Wal-Mart ανακοίνωσαν την δημιουργία 5.000 και 10.000 θέσεων εργασίας αντιστοίχως, στις ΗΠΑ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης