Έκρηξη σε διαμέρισμα στο Μάντσεστερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 14.30 το μεσημέρι, ενώ κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής με ένοπλους άνδρες της αστυνομίας πραγματοποιούσε έλεγχο, στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση αυτοκτονίας στο Μάντσεστερ Αρίνα, την προηγούμενη Δευτέρα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες από γείτονες, ακούστηκε μία πολύ ισχυρή έκρηξη και αμέσως μετά κραυγές από τους αστυνομικούς, οι οποίοι νωρίτερα είχαν εισβάλει στο σπίτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Oι μάρτυρες δεν είναι σίγουροι αν πρόκειται για ελεγχόμενη έκρηξη κατά την εισβολή των αστυνομικών στο διαμέρισμα, ή κάτι άλλο, καθώς ο ήχος ήταν πολύ ισχυρός.

Η επιχείρηση διεξάγεται στην περιοχή Moss Side, στην οδό Selworthy Road, ενώ στο σημείο βρίσκονται δεκάδες αστυνομικοί, καθώς και εκπαιδευμένα σκυλιά της αστυνομίας. Όπως γράφει η «Sun», η αστυνομία συνέλαβε έναν 25χρονο ύποπτο (ο 14ος) για την έκρηξη στην συναυλία της Αριάνα Γκράντε.

«Αστυνομικοί που ερευνούν την επίθεση στο Manchester Arena, εκτέλεσαν ένταλμα σε μια διεύθυνση στο Moss Side. Η αναζήτηση είναι σε εξέλιξη. Συνελήφθη, επίσης, ένας 25χρονος άνδρας στην περιοχή του Ολντ Τράφορντ ως ύποπτος για διάπραξη αδικημάτων περί τρομοκρατίας. Μέχρι στιγμής, συνολικά 14 άτομα έχουν συλληφθεί για την υπόθεση, εκ των οποίων τα δύο στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα. Συνολικά 12 άτομα παραμένουν υπό κράτηση για ανάκριση» ανακοίνωσε η αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Video-φωτογραφίες: manchestereveningnews.co.uk

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης