Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον διαβεβαίωσε σήμερα ότι, ακόμη κι αν αποκλείεται η χώρα του να συμμετάσχει σε μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία μετά τη χθεσινή απόφαση της βουλής, ο ίδιος δεσμεύεται να προσπαθήσει να δοθεί «μια σκληρή απάντηση» στην καταγγελθείσα χρήση χημικών όπλων από τον συριακό στρατό.

«Είναι σημαντικό να υπάρξει μια σκληρή απάντηση στη χρήση χημικών όπλων και υπάρχει μια σειρά πραγμάτων που θα συνεχίσουμε να κάνουμε», δήλωσε ο Κάμερον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα εξακολουθήσουμε να φέρνουμε το θέμα ενώπιον του ΟΗΕ, να συνεργαζόμαστε με όλους τους οργανισμούς στους οποίους ανήκουμε -είτε είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ, η ομάδα G8 ή η G20-, για να καταδικάσουμε αυτό που συνέβη στη Συρία», πρόσθεσε. «Είναι σημαντικό να διατηρηθεί η απαγόρευση στη χρήση χημικών όπλων».

«Όμως αυτό που είχε προταθεί, η πιθανότητα -μόνο έπειτα από μια δεύτερη ψηφοφορία- να υπάρξει εμπλοκή του βρετανικού στρατού σε κάθε δράση, αυτό δεν θα γίνει», υπογράμμισε ο Βρετανός πρωθυπουργός, αναγνωρίζοντας ότι η απόφαση της βουλής αντικατοπτρίζει «τον μεγάλο σκεπτικισμό του βρετανικού λαού όσον αφορά οποιαδήποτε εμπλοκή στη Μέση Ανατολή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης