Μια ομάδα αποτελούμενη από διπλωμάτες των ΗΠΑ που είναι αρμόδιοι για το ζήτημα των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στην Ευρώπη για συζητήσεις σχετικά με την ενδεχόμενη κλιμάκωση των κυρώσεων κατά της Μόσχας, εάν η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με την Ουκρανία συνεχίσει να παραβιάζεται, δήλωσε σήμερα ανώτερη αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδια για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Βικτόρια Νούλαντ, είπε κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης στο Κογκρέσο ότι εγείρονται νέες ανησυχίες λόγω των εκτεταμένων βομβαρδισμών και των μαχών γύρω από την πόλη Ντόνετσκ και στο δρόμο προς τη Μαριούπολη. Μια ακόμη ρωσική φάλαγγα διέσχισε τα ουκρανικά σύνορα, ανέφερε η Νούλαντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείσα εξάλλου για τον αριθμό των Ρώσων στρατιωτικών και τον εξοπλισμό τους που θεωρεί ότι βρίσκονται στο ουκρανικό έδαφος και μάχονται εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων, η Νούλαντ απάντησε: «θα έλεγα ότι είναι χιλιάδες επί χιλιάδων».

«Μια ομάδα μας αρμόδια για τις κυρώσεις είναι στην Ευρώπη αυτή την εβδομάδα», είπε η Νούλαντ και πρόσθεσε ότι έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 100 παραβιάσεις της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός που επετεύχθη στο Μινσκ.

«Είναι σημαντικό να ευθυγραμμιστούμε με την Ευρώπη σε ό,τι αφορά τις επιπρόσθετες κυρώσεις που θα επιβληθούν στην περίπτωση που παραβιαστεί περαιτέρω η κατάπαυση του πυρός η εάν γίνει προέλαση και κατοχή νέων εδαφών» συμπλήρωσε η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδια για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης