Μια οργάνωση, η οποία τάσσεται εναντίον του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που διεξάγεται στο Νταβός, ανέλαβε την ευθύνη για τις εκρήξεις από τις οποίες έσπασε ένας υαλοπίνακας σε υποκατάστημα της τράπεζας Credit Suisse στη Ζυρίχη και καταστράφηκε το ταχυδρομικό κουτί στην κατοικία του επικεφαλής της εταιρείας Glencore, η οποία ειδικεύεται στο εμπόριο χρηματοοικονομικών προϊόντων που σχετίζονται με είδη ευρείας κατανάλωσης.

Η ελβετική αστυνομία επιβεβαίωσε σήμερα ότι σημειώθηκαν επιθέσεις από αγνώστους σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του Φόρουμ σε ένα υποκατάστημα της Κρεντί Σουίς στην περιοχή Χότινγκεν και ένα ταχυδρομικό κουτί στο προάστιο Ρίσλικον, το οποίο βρίσκεται στην όχθη μιας λίμνης, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες. Η διεύθυνση της τράπεζας επιβεβαίωσε ότι ένα παράθυρο με γυαλί ασφαλείας της τράπεζας κομματιάστηκε. Η αστυνομία ανέφερε πως η ζημία ανέρχεται σε αρκετές χιλιάδες ελβετικά φράγκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας Γκλένκορ επιβεβαίωσε στο μεταξύ ότι σημειώθηκε το επεισόδιο στο ακίνητο του διευθύνοντος συμβούλου της, του Άιβαν Γκλάζενμπεργκ. Δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός στο συμβάν αυτό. Μια ανώνυμη οργάνωση ανάρτησε μια επιστολή στον Διαδικτυακό τόπο indymedia.ch με την οποία ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Η επιστολή αυτή ανέφερε ότι η τράπεζα και η εταιρεία έγιναν στόχοι επιθέσεων λόγω των σχέσεών τους με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Το 2011, αριστεροί ακτιβιστές είχαν αναλάβει την ευθύνη για μια μικρή έκρηξη η οποία έσπασε παράθυρα σε ένα ξενοδοχείο του Νταβός, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Τότε μια οργάνωση που αυτοαποκαλείται «Επαναστατική Προοπτική» είχε αναρτήσει μια ανακοίνωση στον ιστότοπο σημειώνοντας ότι έβαλε στόχο το πολυτελές ξενοδοχείο Posthotel εκτοξεύοντας μια εμπρηστική βόμβα μολότοφ διότι διέμεναν σε αυτό Ελβετοί υπουργοί και στελέχη της τράπεζας UBS.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα
Πηγή: ΑΠΕ

*Στη φωτογραφία άρθρου απεικονίζεται η οικία του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Γκλένκορ, Άιβαν Γκλάζενμπεργκ, στο προάστιο Ρίσλικον, όπου σημειώθηκε έκρηξη στο ταχυδρομικό κουτί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης