Έρευνα για το πανό με το σύνθημα για τη δολοφονία Ερντογάν ξεκίνησαν Ελβετοί εισαγγελείς, προκειμένου να διαπιστωθεί αν παραβιάστηκαν οι νόμοι κατά της υποκίνησης βίας.

Σε διαδήλωση υπέρ του «όχι» στο τουρκικό δημοψήφισμα, που διοργανώθηκε το Σάββατο στη Βέρνη, υπήρχε ένα πανό, όπου αναγραφόταν «Σκοτώστε τον Ερντογάν με τα δικά του όπλα» και στο οποίο εικονιζόταν ο Τούρκος πρόεδρος και δεξιά του ένα πιστόλι να τον σημαδεύει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε για εξηγήσεις τον Ελβετό πρέσβη και τον Ελβετό επιτετραμμένο στην Άγκυρα και ζήτησε να υπάρξει νομική δράση κατά των συμμετεχόντων στη διαδήλωση.

Ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος έχει κατηγορήσει τη Γερμανία και την Ολλανδία ότι υιοθετούν ναζιστικές τακτικές, είπε ότι η Ελβετία πήγε ακόμη πιο μακριά.

«Τα αριστερά κόμματά τους και οι τρομοκράτες συναντήθηκαν και έκαναν διαδήλωση. Στην ελβετική βουλή κρέμασαν φωτογραφία μου με ένα όπλο στο κεφάλι μου» είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκπρόσωπος της ελβετικής αστυνομίας δήλωσε ότι οι εισαγγελείς θα ερευνήσουν αν παραβιάστηκε ο ελβετικός νόμος λόγω του πανό, το οποίο δεν κατασχέθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις στη διάρκεια της κινητοποίησης.

Οι τουρκικές Αρχές υποστηρίζουν πως πίσω από τη διαδήλωση βρίσκεται το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), οργάνωση που χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» από την Άγκυρα και δυτικούς συμμάχους της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης