O επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ προέτρεψε σήμερα την ομάδα 5+1 (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Ρωσία, Κίνα και Γερμανία) να «αδράξουν τη στιγμή» για να επιτευχθεί μια συμφωνία σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, επισημαίνοντας ότι αυτή η ευκαιρία ενδέχεται να μην επαναληφθεί ποτέ.

«Είναι καιρός οι εταίροι μας στη διαπραγμάτευση να αδράξουν τη στιγμή και την ευκαιρία (για την επίτευξη μιας συμφωνίας) που πιθανόν να μην επαναληφθεί», δήλωσε ο Ζαρίφ σε δημοσιογράφους κι ενώ οι συνομιλίες συνεχίζονται εδώ και μία εβδομάδα στη Λωζάννη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι φίλοι μας πρέπει να αποφασίσουν εάν θέλουν να συζητήσουν με το Ιράν στη βάση του σεβασμού ή θέλουν να συνεχίσουν (να διαπραγματεύονται) στη βάση της άσκησης πιέσεων» συνέχισε ο ίδιος, καλώντας τις μεγάλες δυνάμεις να «επιλέξουν μια νέο οδό ενώπιον του ιρανικού λαού».

«Επί πολλών θεμάτων, βρήκαμε λύσεις, όμως υπάρχουν πολυάριθμα σημεία στα οποία υπάρχουν διακυμάνσεις… Συζητάμε ταυτόχρονα με 6 χώρες που έχουν διαφορετικά συμφέροντα, διαφορετικές θέσεις, διαφορετικές σχέσεις με την Ισλαμική Δημοκρατία, υπάρχουν αρκετές φορές (ανάμεσά τους) διαφορές απόψεων» τόνισε ο Ζαρίφ.

Επιμέλεια: X.M. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης