Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο στις 9 Δεκεμβρίου. Ο Πρόεδρος της Πέμπτης Δημοκρατίας (η τρέχουσα μορφή του δημοκρατικού πολιτεύματος σε ισχύ στην Γαλλία) θα ανταποδώσει έτσι την επίσκεψη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Παρίσι, στις 28 του Σεπτέμβρη.

Αντικείμενο συζήτησης θα είναι ως επί το πλείστον, η πορεία των υπό εξέλιξη διαβουλεύσεων για την επίλυση του κυπριακού, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Προέδρου Ολάντ στο παλάτι Elysee, όπου βρίσκεται και η επίσημη κατοικία του εκάστοτε Προέδρου από το 1848 κι έπειτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνάντηση αυτή έρχεται μετά από την επίσκεψη του κ. Ολάντ στη Γαλλική Βάση στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πριν από τρεις ημέρες, επ’ αφορμή της διάσκεψης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO στη Μέση Ανατολή.

Πριν τη συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, ο Φρανσουά Ολάντ θα βρεθεί για δεύτερη φορά εφέτος, στο κατάστρωμα του αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle, την ναυαρχίδα του Γαλλικού στόλου, προκειμένου να δώσει το έναυσμα για το τελικό κτύπημα στον Isis, μέσω των πυρηνοκίνητων μαχητικών Rafale, καθώς ο Συνασπισμός της Δύσης, βρίσκεται πια… μία ανάσα από το τελευταίο μεγάλο οχυρό των τζιχαντιστών, στην παλαιά πόλη της Μοσούλης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Elysee ο κ. Ολάντ θα μιλήσει στο πλήρωμα και στους πιλότους των μαχητικών «επαναβεβαιώνοντας την αποφασιστικότητά του, στο τελικό στάδιο της μάχης, για την εξάλειψη της τρομοκρατικής οργάνωσης στη Μοσούλη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φάνης Επιτροπάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης