Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν Λίβυοι συνοριοφύλακες άνοιξαν πυρ για να διαλύσουν ένα πλήθος εκατοντάδων Αιγυπτίων, οι οποίοι προσπαθούσαν να περάσουν στην Τυνησία για να γλιτώσουν από το χάος που επικρατεί στη Λιβύη, μετέδωσε το τυνησιακό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TAP.

Εκατοντάδες οικογένειες Λίβυων και ξένοι εργαζόμενοι στη χώρα έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, καθώς συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων ένοπλων ομάδων γύρω από το αεροδρόμιο της Τρίπολης, στο χειρότερο κύμα βίας που έχει δει η χώρα μετά την επανάσταση που ανέτρεψε τον Μουαμάρ Καντάφι το 2011.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα περισσότερα αεροδρόμια της Λιβύης έχουν κλείσει, καθώς η κατάσταση στον τομέα της ασφάλειας στην Τρίπολη και στη Βεγγάζη έχει επιδεινωθεί σημαντικά. Τα σύνορα με την Τυνησία είναι μια από τις ελάχιστες διόδους που απομένουν σε κατοίκους και ξένους διπλωμάτες για να εγκαταλείψουν τη χώρα. Πολλοί Αιγύπτιοι είχαν συγκεντρωθεί και διαμαρτύρονταν στο μεθοριακό φυλάκιο Ρας Ζντιρ, καθώς νωρίτερα οι Τυνήσιοι συνοριοφύλακες έκλεισαν τις πύλες.

«Το επεισόδιο σημειώθηκε όταν Λίβυοι στρατιώτες πυροβόλησαν για να διαλύσουν τους Αιγύπτιους» μετέδωσε το TAP.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης