Μια νέα πρόκληση θέτει στην παγκόσμια βιομηχανία ο Bill Gates, η οποία όμως αυτήν τη φορά έχει να κάνει με κάποιο… γκάτζετ κάπως διαφορετικό από αυτά που τουλάχιστον μέχρι τώρα μας έχει συνηθίσει.

Εκατό χιλιάδες δολάρια, λοιπόν, σε πρώτη φάση δίνει ως έπαθλο το ίδρυμα «Bill and Melinda Gates» σε όποιον εγκαινιάσει την «επόμενη γενιά προφυλακτικών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βill Gates ονειρεύεται ένα προφυλακτικό το οποίο όχι μόνο δεν θα ενοχλεί κατά τη χρήση του, αλλά και θα προσφέρει «μεγαλύτερη διάρκεια και ευχαρίστηση», ώστε να αποτελεί από μόνο του κίνητρο για να το χρησιμοποιεί κάποιος, ακόμη και όταν δεν υπάρχει κάποιος προφανής λόγος.

Αντικειμενικός στόχος αυτής της κάπως… ιδιότυπης «αθλοθέτησης» δεν είναι άλλος από τη διεύρυνση της χρήσης του προφυλακτικού, ώστε να περιοριστεί η διάδοση του HIV, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει ανησυχητική άνοδο, παρά την κοινή περί του αντιθέτου αντίληψη.

Ωστόσο, απ’ ό,τι φαίνεται, η πρόκληση είναι πολύ μεγαλύτερη, αφού το παραπάνω ποσό των 100 χιλ. δολαρίων δεν είναι παρά η αρχή. Το ίδρυμα «Bill and Melinda Gates» έχει σκοπό να υποστηρίξει με άλλο ένα εκατομμύριο δολάρια όποιον καταφέρει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο είναι εδραιωμένη η χρήση του προφυλακτικού στη συνείδηση κυρίως των ανδρών. Ένα προφυλακτικό όμως που, εκτός από όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά που θα το κάνουν ευχάριστο στη χρήση, θα είναι και οικονομικό στην παραγωγή του, ώστε να είναι προσιτό ακόμη και από τους κατοίκους των πλέον φτωχών ανά τον κόσμο χωρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εμείς, τι να πούμε… Περιμένουμε…

Eπιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

Διαβάστε επίσης: Επιστήμονες: Μην εφησυχάζετε, το AIDS είναι πάντα «εδώ», Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013, 04:15

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης