Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες είναι ο απολογισμός των συγκρούσεων μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών που έλαβαν χώρα το βράδυ της Παρασκευής, έξω από το προαύλιο μιας κοπτικής εκκλησίας, στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αιγύπτου, αναφέρει η κρατική εφημερίδα Αλ-Αχράμ.

Μια διαμάχη μεταξύ δύο νεαρών ανδρών, ενός χριστιανού και ενός μουσουλμάνου, μετατράπηκε σε οικογενειακή βεντέτα που πυροδότησε σφοδρές συγκρούσεις σε δυτική περιοχή της Αλεξάνδρειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο πλευρές εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ, προτού οι δυνάμεις ασφαλείας παρέμβουν και καταφέρουν να αποκλείσουν την περιοχή γύρω από την εκκλησία. Η αστυνομία συνέλαβε οκτώ άτομα, μετά από περίπου δύο ώρες διαταραχών, δήλωσε μία πηγή ασφαλείας στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Εκτός από την πολιτικές και οικονομικές αναταραχές που έχει υποστεί η Αίγυπτος μετά την ανατροπή του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ τον Φεβρουάριο του 2011, οι εντάσεις μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών έχουν αυξηθεί σημαντικά, ιδιαίτερα μετά την εκλογή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι τον περασμένο Ιούνιο.

Επιμέλεια: Σοφία Χρονοπούλου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης