Εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα τα ξημερώματα, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά, κατά τη διάρκεια παρέλασης των σχολών σάμπα στο καρναβάλι του Ρίο. Όλα έγιναν όταν η πλατφόρμα ενός άρματος κατέρρευσε υπό το βάρος των χορευτών. Πρόκειται για το δεύτερο ατύχημα που σημειώνεται εφέτος στο περίφημο «σαμπαδρόμιο» της μεγαλούπολης της Βραζιλίας.

«Εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά, μία γυναίκα στο κεφάλι και μία άλλη στην κοιλιά» διευκρίνισε στο AFP το γραφείο Τύπου των δημοτικών υπηρεσιών υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ατύχημα αυτό σημειώθηκε γύρω στις 03.00 τα ξημερώματα τοπική ώρα (08.00 ώρα Ελλάδος) σήμερα. Η σύγχυση που προκλήθηκε ήταν πολύ μεγάλη, με τα ασθενοφόρα να σπεύδουν το ένα μετά το άλλο για να απομακρύνουν τους τραυματίες και τους δεκάδες φωτογράφους που ήταν παρόντες να προσπαθούν να βγάλουν φωτογραφίες.

«Βρισκόμουν πάνω στην πλατφόρμα του άρματος, στην αριστερή πλευρά, και ξαφνικά είδα τη δεξιά πλευρά να καταρρέει» είπε κλαίγοντας μια χορεύτρια, η Ραΐσα Ριμπέιρο, στο AFP.

«Κάποιοι είχαν πέσει στο εσωτερικό του άρματος και μερικοί είχαν εγκλωβιστεί εκεί» εξήγησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από περισσότερο από μισή ώρα μεγάλης έντασης, το άρμα διέσχισε το «σαμπαδρόμιο», χειροκροτούμενο από τους θεατές, με τους πυροσβέστες στην οροφή του και ορισμένους χορευτές να κλαίνε, ευρισκόμενοι στα πλαϊνά.

Το βράδυ της Κυριακής, ένα άλλο άρμα, βάρους τριών τόνων, εξετράπη από την πορεία του, καθώς έστριβε για να πάρει θέση στο «σαμπαδρόμιο», και κατέληξε πάνω σε μια ομάδα θεατών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης