Η συντριβή του αεροσκάφους της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία πρέπει να αποδειχτεί καταλυτική, ώστε να αλλάξει η προσέγγιση απέναντι στη Ρωσία και να τερματιστεί η σύγκρουση στην Ουκρανία, έγραψε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον σε άρθρο του στην εφημερίδα «New York Daily News».

Στο άρθρο του επισημαίνει ότι η Ρωσία επιχειρεί να αποσταθεροποιήσει ένα κυρίαρχο κράτος, να παραβιάσει την εδαφική του ακεραιότητα και να εξοπλίσει και να εκπαιδεύσει κακοποιούς παραστρατιωτικούς, επισημαίνοντας μάλιστα ότι η διεθνής κοινότητα πλήρωσε το τίμημα. Παράλληλα, ο Κάμερον ασκεί πιέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλει αυστηρότερες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, ύστερα από την κατάρριψη του μαλαισιανού Boeing στην ανατολική Ουκρανία, ζητώντας από την ΕΕ να απαγορεύσει την πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού στη Μόσχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΕΕ δέχεται πιέσεις από τις ΗΠΑ και την Ουκρανία να υιοθετήσει σκληρότερη στάση απέναντι στη Μόσχα, ωστόσο ορισμένες χώρες-μέλη της φοβούνται πιθανά αντίποινα από το Κρεμλίνο, τον μεγαλύτερο ενεργειακό προμηθευτή της ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης