Εντός των επόμενων ωρών Αιγύπτιοι και Ρώσοι ειδικοί θα αρχίσουν την εξέταση των δύο μαύρων κουτιών του ρωσικού αεροσκάφους που συνετρίβη χθες στο Σινά.

Όπως ανέφεραν δικαστικές και κυβερνητικές πηγές στην Αίγυπτο, η εξέτασή τους θα γίνει στο υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας στο Κάιρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε αξιωματικός του στρατού που μετέχει στις έρευνες στον τόπο της συντριβής, μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 163 σοροί από τους συνολικά 217 επιβάτες και τα επτά μέλη πληρώματος του αεροσκάφους αυτού που έχασαν την ζωή τους στη χθεσινή τραγωδία.

Οι αιγυπτιακές αρχές διεύρυναν τις έρευνες ώστε να καλύψουν μεγαλύτερη περιοχή και να εντοπίσουν και τις υπόλοιπες σορούς. Οι αρχές είχαν ανακοινώσει χθες ότι εντόπισαν συντρίμμια από το μοιραίο αεροσκάφος σε περίμετρο περίπου 8 χιλιομέτρων, το οποίο, σύμφωνα με ειδικούς, δείχνει ότι ενδεχομένως το Airbus A321-200 της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Kogalymavia, που είναι πλέον γνωστή ως Metrojet, δεν έπεσε στο έδαφος ακέραιο, αλλά είχε διαλυθεί ή εκραγεί εν πτήσει. Η περίμετρος των ερευνών επεκτάθηκε σήμερα στα 15 χιλιόμετρα.

Στο μεταξύ, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε – επικαλούμενο Ρώσους εισαγγελείς – που είναι αρμόδιοι για θέματα μεταφορών ότι η ποιότητα των καυσίμων που είχε το ρωσικό αεροσκάφος ανταποκρινόταν σε όλες τις προδιαγραφές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax μετέδωσε από την πλευρά του ότι τα μέλη του πληρωματος του ρωσικού Airbus είχαν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις και δεν είχαν εντοπιστεί τυχόν προβλήματα υγείας.

«Το πλήρωμα υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις και κρίθηκαν όλοι τους ικανοί για πτήση», είπε η Μάγια Ιβανόβα, η εκπρόσωπος της εισαγγελίας που είναι αρμόδια για θέματα μεταφορών στην περιοχή του Βόλγα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό πρακτορείο

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης