Τα διαπιστευτήριά του στον πρόεδρο του Σουδάν, Ομάρ Αλ Μπασίρτη, επέδωσε σε ειδική εκδήλωση στο Χαρτούμ, πριν από λίγες ημέρες, ο πρέσβης της Ελλάδας (με έδρα στο Κάιρο), Μιχάλης Διάμεσης. Τα διαπιστευτήριά τους επέδωσαν επτά ακόμα διπλωμάτες με παράλληλη διαπίστευση στο Σουδάν, μεταξύ των οποίων και ο πρέσβης της Κύπρου, Χάρης Μορίτσης.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο, η εκδήλωση, στην οποία παρέστη και ο επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στο Σουδάν, Γεράσιμος Παγουλάτος, σηματοδοτεί την επανέναρξη της διπλωματικής εκπροσώπησης της Ελλάδας σε μια χώρα με σημαντικό ειδικό βάρος για την ειρήνη και τη σταθερότητα στη ζώνη της Λεκάνης του Νείλου και στην ευρύτερη περιοχή της Βορειοανατολικής Αφρικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΜΠΕ, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Σουδάν, ο Έλληνας πρέσβης συμμετείχε σε ενημερωτική εκδήλωση με κυβερνητικούς αξιωματούχους και άλλους ξένους διπλωμάτες και είχε διμερείς συναντήσεις με τους αρμόδιους Γενικούς Διευθυντές του Σουδανικού Υπουργείου Εξωτερικών για την προώθηση των ελληνικών θέσεων και της διμερούς συνεργασίας με το Σουδάν.

Ο Έλληνας Πρέσβης επισκέφθηκε επίσης το Ελληνικό Τετράγωνο στο Χαρτούμ και συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Νουβίας κ. Σάββα, συζήτησε τα θέματα της ομογένειας με τα μέλη της ελληνικής κοινότητας στη χώρα και επισκέφθηκε το Ελληνικό Σχολείο, το οποίο τα τελευταία χρόνια λειτουργεί ως διεθνές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης