Ο τελευταίος λευκός πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Φρεντερίκ ντε Κλερκ, θα υποβληθεί σήμερα σε επέμβαση για την τοποθέτηση βηματοδότη, όπως δήλωσε η βοηθός του.

Το 1993, ο ντε Κλερκ βραβεύτηκε με Νομπέλ Ειρήνης από κοινού με τον διάδοχό του, τον Νέλσον Μαντέλα, επειδή έθεσαν τέλος στο καθεστώς ρατσιστικών διακρίσεων της Νότιας Αφρικής, γνωστό με τον όρο «Απαρτχάιντ» υποστηρίζοντας τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις που οδήγησαν στην ισότητα των πολιτών του κράτους ανεξαρτήτως χρώματος. «Αναμένει ότι θα λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο εντός 24 ωρών. Θα τού τοποθετηθεί βηματοδότης και μετά θα λάβει εξιτήριο», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, η προσωπική του βοηθός, Μπρέντα Στέιν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την περασμένη εβδομάδα, το γραφείο του πρώην προέδρου ανακοίνωσε ότι ο ντε Κλερκ έδωσε πρόωρο τέλος στις διακοπές του στην Ευρώπη εξαιτίας της επιδείνωσης της υγείας του 94χρονου Μαντέλα, ο οποίος παραμένει στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση καθώς εισήχθη πριν από τρεις εβδομάδες και πλέον υποφέρει από λοίμωξη του αναπνευστικού.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης