Τουλάχιστον τρεις ξένοι υπήκοοι και ένας Αφγανός σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί σε επίθεση αυτοκτονίας καμικάζι, ο οποίος επέβαινε σε μοτοσικλέτα και εισχώρησε στις εγκαταστάσεις της υπηρεσίας κατά των ναρκωτικών του Υπουργείου Εσωτερικών, κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι πρώτες πληροφορίες μας δείχνουν ότι η έκρηξη σημειώθηκε εντός ξένου στρατοπέδου. Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν κατά την έκρηξη. Εκείνη την ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη στρατιωτική άσκηση. Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για τον τρόπο με τον οποίο ο καμικάζι εισχώρησε μέσα στην εγκατάσταση» δήλωσε ο στρατηγός Ζαχίρ, διοικητής της αστυνομίας της Καμπούλ, διευκρινίζοντας ότι κανένας Αφγανός δεν βρισκόταν μέσα στο στρατόπεδο.

Ωστόσο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, τρεις ξένοι σύμβουλοι του υπουργείου, η εθνικότητα των οποίων δεν έγινε γνωστή, και ένας Αφγανός διερμηνέας είναι τα θύματα της επίθεσης. Η επίθεση σημειώνεται σε κλίμα αυξανόμενης βίας στο Αφγανιστάν, όπου πολλές ακόμα επιθέσεις σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, εκ των οποίων μια μεγάλη επίθεση αυτοκτονίας την περασμένη Τρίτη με 42 νεκρούς στην ανατολική επαρχία Πακτίκα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης