Ένας νεκρός και ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός των πυροβολισμών που σημειώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας έξω από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε όταν οι επιβάτες ενός αυτοκινήτου επιχείρησαν να παραβιάσουν την κεντρική πύλη της NSA στο Φορτ Μιντ του Μέριλαντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα κάνουν λόγο για σκηνές πανικού έξω από την πύλη της  Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑΑμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα κάνουν λόγο για σκηνές πανικού έξω από την πύλη της NSA, όταν o οδηγός επιχείρησε να εισβάλλει στον χώρο, περνώντας από την πύλη με το όχημά του.

Άμεση ήταν η αντίδραση των αρχών: Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, ένας αξιωματικός της NSA πυροβόλησε και σκότωσε τον έναν από τους δύο υπόπτους και τραυμάτισε σοβαρά τον δεύτερο.

Εικόνες από ελικόπτερο αποτυπώνουν την εκτεταμένη ζημιά που έχει σημειωθεί σε δύο οχήματα που βρίσκονταν κοντά στην πύλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για την ταυτότητα των εισβολέων, ούτε ποια ήταν τα κίνητρά τους. Ωστόσο, εκπρόσωπος του FBI δήλωσε ότι οι αρχές δεν θεωρούν πως το συμβάν σχετίζεται με τρομοκρατία.

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση διακρίνονται δύο χτυπημένα οχήματα στην πύλη του Φορτ Μιντ, ενώ ένας ένστολος μεταφέρεται τραυματισμένος σε ασθενοφόρο.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Έρικ Σουλτς, είπε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε άμεσα για το επεισόδιο στην έδρα της NSA και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

Το τηλεοπτικό δίκτυο NBC μετέδωσε ότι οι δύο δράστες ήταν μεταμφιεσμένοι σε γυναίκες και επέβαιναν σε κλεμμένο αυτοκίνητο, ένα Ford Escape, στο οποίο βρέθηκαν αργότερα ναρκωτικές ουσίες και ένα όπλο.

Η NSA, «κορωνίδα» των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, στεγάζεται μέσα στη στρατιωτική βάση του Φορτ Μιντ, οπού εργάζονται περίπου 11.000 άτομα ως στρατιωτικό προσωπικό και 29.000 ως πολιτικό προσωπικό. Η Διοίκηση Ποινικής Ερευνας του Στρατού Ξηράς των ΗΠΑ ερευνά το περιστατικό. Από τη μεριά της, η εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού Μέρι Ντόιλ ανέφερε ότι επί τόπου έσπευσαν συνεργεία έκτακτης ανάγκης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης