Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα συναντήσει το Σάββατο στην Άγκυρα τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, δήλωσε ο εκπρόσωπός της προς δημοσιογράφους.

Η επίσκεψη «αντανακλά το γεγονός ότι η Τουρκία είναι απαραίτητος εταίρος και στενός σύμμαχος του Ηνωμένου Βασιλείου σε πολλά θέματα παγκόσμιας σημασίας, περιλαμβανομένου του εμπορίου, της ασφάλειας και της άμυνας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου, η Τουρκία έχει προφυλακίσει περίπου 40.000 ανθρώπους και έχει θέσει σε διαθεσιμότητα ή απολύσει περισσότερους από 100.000 από τις ένοπλες δυνάμεις, το δικαστικό σώμα και τις δημόσιες υπηρεσίες.

Ερωτηθείς αν η Μέι θα θέσει το ζήτημα των ανθρώπινων δικαιωμάτων στους Τούρκους ηγέτες, ο εκπρόσωπος δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είμαστε σαφείς σε ό,τι αφορά την υποστήριξή μας προς τη δημοκρατία και τους θεσμούς της Τουρκίας».

«Η πρωθυπουργός θα επωφεληθεί αυτής της ευκαιρίας για να επαναλάβει αυτή την υποστήριξή μας, αλλά θα είμαστε επίσης ξεκάθαροι ότι η απάντηση της Τουρκίας σ’ αυτό πρέπει να είναι αναλογική και φυσικά θα συνεχίσουμε να θέτουμε αυτά τα θέματα», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης