Φανατικοί οπαδοί πυρπόλησαν σήμερα στο κέντρο του Καΐρου κτίρια που ανήκουν στη λέσχη της αστυνομίας. Υποστηρικτές της ποδοσφαιρικής ομάδας Αλ Αχλί της ίδιας πόλης, οι οποίοι αυτοαποκαλούνται Ultras, εισέβαλαν στο συγκρότημα και το πυρπόλησαν, όπως δήλωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων μετέδωσε ότι πυρπολήθηκε και η έδρα της Αιγυπτιακής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν να σβήσουν τη φωτιά που έχει εξαπλωθεί μέσα στο κτίριο της Ομοσπονδίας, το οποίο βρίσκεται στην ίδια γειτονιά με την λέσχη της αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής, η αστυνομία έχει κάνει λόγο για έναν νεκρό και 15 τραυματίες.

Νωρίτερα, περίπου 2.000 διαδηλωτές στο Πορτ Σάιντ παρεμπόδισαν τη διέλευση από τη διώρυγα οχηματαγωγών πλοίων, μετά την επικύρωση από τοπικό δικαστήριο της θανατικής καταδίκης που είχε επιβληθεί σε 21 εκ των 73 κατηγορουμένων στη δίκη για τα περσινά αιματηρά επεισόδια σε γήπεδο του Πορτ Σάιντ, μετά τη λήξη ποδοσφαιρικού αγώνα.

Άλλοι διαδηλωτές έλυσαν τα δεμένα σε αποβάθρα ταχύπλοα σκάφη -που χρησιμοποιούνται για τη διευκόλυνση της ναυσιπλοΐας στη διώρυγα- και τα άφησαν να παρασυρθούν από τα ρεύματα για να διαταράξουν τον πλου των διερχόμενων από τη διώρυγα σκαφών, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η στρατιωτική αστυνομία ανέκτησε πέντε τέτοια σκάφη και τα οδήγησε με ασφάλεια στην ακτή του Πορτ Σάιντ, δύο όμως εξακολουθούν να πλέουν ακυβέρνητα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Διαβάστε επίσης: Αίγυπτος: Επικυρώθηκαν οι θανατικές ποινές για το Πορτ Σάιντ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης