Σε χρήση καπνογόνων προχώρησε η αστυνομία στις ΗΠΑ για να διαλύσει συγκέντρωση διαδηλωτών πριν από ομιλία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, στο Φοίνιξ της Αριζόνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κάποιοι από το πλήθος άρχισαν να ρίχνουν πέτρες και μπουκάλια εναντίον των αστυνομικών» δήλωσε ο εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος του Φοίνιξ, Τζόναθαν Χάουαρντ. «Η αστυνομία απάντησε με σπρέι πιπεριού στην προσπάθειά της να διαλύσει το πλήθος και να σταματήσει τις επιθέσεις» πρόσθεσε.

Η αστυνομία δεν έχει δώσει καμία εκτίμηση για τον αριθμό των διαδηλωτών, όμως τα τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για αρκετές χιλιάδες ανθρώπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκατοντάδες υποστηρικτές και αντίπαλοι του Τραμπ έχουν συγκεντρωθεί στο Φοίνιξ για την πρώτη πολιτική συγκέντρωση που διοργανώνει μετά τον σάλο που προκάλεσαν την προηγούμενη εβδομάδα τα επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια.

Οι δύο γερουσιαστές της Πολιτείας της Αριζόνα, οι οποίοι έχουν στο παρελθόν έρθει σε αντιπαράθεση με τον Αμερικανό πρόεδρο, δεν παρέστησαν στη συγκέντρωση.

Την ώρα που υποστηρικτές του Τραμπ εισέρχονταν στον χώρο της εκδήλωσης, διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτήριο και φώναζαν: «Ντροπή, ντροπή, ντροπή» και «Όχι στον Τραμπ, όχι στην Κου Κλουξ Κλαν, όχι στις φασιστικές ΗΠΑ».

Οι υποστηρικτές του Αμερικανού προέδρου απαντούσαν με συνθήματα όπως «Χτίσε το τείχος», αναφερόμενοι στη δέσμευση του Τραμπ να χτίσει τείχος στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης