Τραγική κατάληξη είχε η απόπειρα ενός Ελβετού πιλότου να κάνει τον γύρο του κόσμου σε 20 μήνες με ένα ελαφρύ μονοκινητήριο αεροπλάνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Το μονοκινητήριο αεροπλάνο του Ελβετού Ερίκ Γκιγιού συνετρίβη κοντά σε ηφαίστειο στο κεντρικό τμήμα του ΙσημερινούΤο αεροπλάνο συνετρίβη το Σάββατο σε ορεινή περιοχή στο κεντρικό τμήμα του Ισημερινού, οδηγώντας στον θάνατο τον Ερίκ Γκιγιού. Σύμφωνα με ενημέρωση της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Αεροπορίας του Ισημερινού, η συντριβή σημειώθηκε στην επαρχία Κοτοπασί, χωρίς ωστόσο να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για τα αίτια της τραγωδίας.

Σωστικό συνεργείο, αποτελούμενο από 16 μέλη, έσπευσε στο σημείο, ωστόσο ήταν ήδη πολύ αργά.

Συγγενής του πιλότου ανέφερε σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ότι το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Λατακούνγκα (πρωτεύουσα της επαρχίας Κοτοπασί) και συνετρίβη λίγη ώρα αργότερα κοντά στο ομώνυμο ηφαίστειο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προορισμός του αεροπλάνου ήταν η κοινότητα Ταμπακούντο στα βορειοανατολικά της χώρας.

Η «Μπεμπέ» και το όνειρο της κλινικής στην Μπουρκίνα Φάσο

Ο 62χρονος αεροπόρος πετούσε μ’ ένα αεροσκάφος τύπου «Dynamic WT9», το οποίο αποκαλούσε «Μπεμπέ». Σχεδόν καθημερινά ενημέρωνε το προσωπικό του blog για την πορεία του ταξιδιού του.

Πριν από τη μοιραία πτήση είχε προλάβει να ταξιδέψει σε 34 χώρες σε Ευρώπη και Αφρική, πριν κατευθυνθεί στη Νότια Αμερική. Εκεί η «Μπεμπέ» πέρασε από Περού, Βολιβία, Χιλή, Αργεντινή και Βραζιλία. Στο τέλος του ταξιδιού του ο Ερίκ Γκιγιού θα είχε καλύψει 76.000 χλμ. σε 384 ώρες πτήσης, έχοντας πραγματοποιήσει 106 προσγειώσεις, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Το ηφαίστειο Κοτοπασί και χάρτης με την ομώνυμη επαρχία

Στόχος του 62χρονου Ελβετού πιλότου ήταν να συγκεντρώσει χρήματα για την ανέγερση ορθοπεδικής κλινικής στην Μπουρκίνα Φάσο.

Πήρε την απόφαση να κάνει τον γύρο του κόσμου μετά τον θάνατο ενός πολύ καλού του φίλου σε αεροπορικό δυστύχημα. Όπως έλεγε, ήθελε να τιμήσει τη μνήμη του παρατηρώντας τον κόσμο από ψηλά…

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης