Οι Αρχές της Μαλαισίας θα ελέγξουν το διεθνές αεροδρόμιο στην Κουάλα Λουμπούρ καθώς κι άλλες περιοχές για την ανίχνευση ραδιενεργού υλικού, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του αρχηγού της αστυνομίας, μετά τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ με τον νευροτοξικό παράγοντα VX.

«Θα ελέγξουμε όλες τις περιοχές από τις οποίες γνωρίζουμε ότι πέρασαν οι ύποπτοι. Οι ειδικοί από την Υπηρεσία Ελέγχου της Πυρηνικής Ενέργειας θα κάνουν ελέγχους για τον πιθανό εντοπισμό ραδιενεργού υλικού» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χαλίντ Αμπού Μπακάρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι η πρώτη φορά που η αστυνομία αναφέρεται σε «ραδιενεργό υλικό», ενώ δεν γνωστοποιήθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για το ζήτημα αυτό.

Παρενέργειες από τον νευροτοξικό παράγοντα VX παρουσίασε ύποπτη

Μία από τις δύο γυναίκες που είναι ύποπτες για τη δολοφονία του ετεροθαλούς αδελφού του ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, με τον νευροτοξικό παράγοντα VX, υπέφερε από τις παρενέργειες της χρήσης του, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας στη Μαλαισία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η γυναίκα έκανε εμετό» δήλωσε ο Χαλίντ Αμπού Μπακάρ, απαντώντας σε ερώτηση για το αν οι γυναίκες είχαν παρενέργειες από τον νευροτοξικό παράγοντα VX, που έχει καταγραφεί ως όπλο μαζικής καταστροφής από τον ΟΗΕ. Ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ πέθανε λίγο μετά την επίθεση που δέχθηκε με τον αναφερόμενο νευροτοξικό παράγοντα στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στις 13 Φεβρουαρίου. Η αστυνομία της Μαλαισίας έχει συλλάβει δύο γυναίκες, από το Βιετνάμ και την Ινδονησία, ως ύποπτες για τον θανατηφόρο ψεκασμό του VX στο πρόσωπό του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης