Το κινεζικό ωκεανογραφικό πλοίο ερευνών Haiyang-6 ξεκίνησε ερευνητική αποστολή 240 ημερών στον Ειρηνικό ωκεανό, έχοντας ως πλήρωμα πέντε ξένους εκπαιδευόμενους.

Οι πέντε νέοι επιστήμονες κατάγονται από την Μπουρκίνα Φάσο, τα Νησιά Κουκ, την Γκάνα, το Μεξικό, αλλά και την Παπούα Νέα Γουινέα, και θα συνεργαστούν με Κινέζους επιστήμονες στη διεξαγωγή ερευνητικών αποστολών στον ωκεανό, σύμφωνα με τον Χι Γκαουέν, που έχει την ευθύνη της αποστολής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Haiyang-6 απέπλευσε από την επαρχία Κουανγκντόνγκ με πορεία προς τον δυτικό Ειρηνικό, όπου και θα διεξαγάγει γεωλογικές έρευνες μεγάλου βάθους για την κλιματική αλλαγή, αλλά κι έρευνες που σχετίζονται με τη βιολογία και το περιβάλλον.

Οι έρευνες αυτές θα βοηθήσουν τις διεθνείς προσπάθειες της Κίνας να αξιοποιήσει τον υποθαλάσσιο φυσικό πλούτο των ωκεανών, αλλά και τη διαθέσιμη τεχνολογία για την εξερεύνηση του βυθού.

Το ερευνητικό πλοίο διαθέτει το τηλεκατευθυνόμενο υποβρύχιο όχημα «Haima» (θαλάσσιος ίππος), που μπορεί να συλλέξει δείγματα από τον βυθό του ωκεανού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης