O ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας, Εντ Μίλιμπαντ, απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνάψει οποιαδήποτε ανεπίσημη συμφωνία με το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP) μετά την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Μαΐου, στην περίπτωση που το κόμμα του δεν καταφέρει να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο οι Εργατικοί να διαπραγματευτούν με τους εθνικιστές της Σκωτίας μετά τις εκλογές, ο Έντ Μίλιμπαντ απάντησε στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν ενδιαφέρομαι για καμία συμφωνία. Όχι. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος σχετικά με αυτό. Όχι σε συνασπισμό, όχι σε συμφωνίες. Δεν θα συνάψω συμφωνίες με το εθνικιστικό κόμμα της Σκωτίας» ξεκαθάρισε.

Ο Εντ Μίλιμπαντ, ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, είχε και κατά το παρελθόν απορρίψει την πιθανότητα μιας επίσημης συμμαχίας με το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP), όμως είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δεχτεί τη στήριξή του σε σημαντικές ψηφοφορίες στο κοινοβούλιο.

Οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν ότι ούτε το κόμμα των Συντηρητικών ούτε των Εργατικών αναμένεται να κερδίσει την πλειοψηφία των 650 εδρών του βρετανικού κοινοβουλίου στις εκλογές της 7ης Μαΐου. Θα χρειαστεί κατά συνέπεια οι δυο τους να βασιστούν σε συμμαχίες με τα μικρότερα κόμματα προκειμένου να σχηματίσουν κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης