Στριμωγμένα σε αποπνικτικούς χώρους ανήλικα παιδιά αναγκάζονται να εργάζονται, υπό άθλιες συνθήκες, σε εργοστάσια για την παραγωγή ενδυμάτων.

Αμοίβονται με κάτι λιγότερο από 20 σεντς τη ημέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτές είναι οι φωτογραφίες που δείχνουν την ζοφερή πραγματικότητα για χιλιάδες παιδιά στο Μπαγκλαντές, τα οποία αναγκάζονται να εργάζονται πολλές εξοντωτικές ώρες ώστε να ράψουν ετικέτες στα ρούχα.


Παρά τις βελτιωμένες προδιαγραφές ασφαλείας για τα επίσημα εργοστάσια, υπάρχουν και τα μη καταχωρημένα τα οποία δεν επιθεωρούνται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενώ τα εργοστάσια ράβουν κυρίως ρούχα για την τοπική και την ινδική αγορά, παρέχουν επίσης για καθιερωμένες διεθνείς μάρκες, μέσω υπεργολαβιών, γεγονός το οποίο καθιστά δύσκολο για τις επιχειρήσεις να γνωρίζουν από προέρχονται τα ρούχα τους.


Ο φωτογράφος Claudio Montesano Casillas αποκάλυψε τόσο τη συγκλονιστική έλλειψη ελέγχων ασφάλειας μέσα στην πλειοψηφία των εργοστάσιων του Μπαγκλαντές, καθώς και τα εξαντλητικά ωράρια των παιδιών που εργάζονται εκεί.


Σύμφωνα με τη UNICEF υπάρχουν περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά ηλικίας 10-14 που εργάζονται ως εργάτες,

Η βιομηχανία ενδυμάτων του Μπαγκλαντές θεωρείται η δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη στις εξαγωγές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, μετά την Κίνα.

Πηγή: Daily mail

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης