Σε μία ακόμη προειδοποίηση προς του Κούρδους του βόρειου Ιράκ, προέβη ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δηλώνοντας ότι: «Δεν θα βρίσκουν φαγητό, αν η Άγκυρα αποφασίσει να μπλοκάρει την πρόσβαση φορτηγών και τη ροή πετρελαίου στην περιοχή.

Πρόσθεσε δε ότι πάντα υπάρχουν στο τραπέζι ως ενδεχόμενο οι στρατιωτικές και οικονομικές κυρώσεις. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αφορμή το χθεσινό δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία των Κούρδων του βόρειου Ιράκ, ο Ερντογάν τους απειλεί, λέγοντας ότι αν κλείσει τις βάνες πετρελαίου, όλα τα αποθέματα τους θα εξαφανιστούν και θα πεινάσουν όταν θα σταματήσουν τα τουρκικά φορτηγά να μεταφέρουν τρόφιμα στην περιοχή.

Στη συνέχεια ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι: «Το να ανεμίζουν (οι Κούρδοι) ισραηλινές σημαίες», δε θα σώσει από την απομόνωση την Κουρδική Περιφερειακή Κυβέρνηση. «Αν μόνο το Ισραήλ υποστηρίζει το δημοψήφισμα και το παράνομο Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) αρχίζει να πανηγυρίζει για το αποτέλεσμα πριν ακόμα κλείσουν οι κάλπες, τότε δεν μπορεί να υπάρξει ούτε αθωότητα ούτε νομιμοποίηση.

Η αναφορά στο Ισραήλ γίνεται μετά από την εκδήλωση στήριξης στο δημοψήφισμα, του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου νωρίτερα αυτόν το μήνα, ο οποίος παράλληλα καυτηρίασε τη στήριξη που παρέχει η Άγκυρα στην οργάνωση Χαμάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Ισραήλ θεωρεί το PKK τρομοκρατική οργάνωση, σε αντίθεση με την Τουρκία, η οποία υποστηρίζει την τρομοκρατική ομάδα της Χαμάς» δήλωσε ο Νετανιάχου στη διάρκεια επίσκεψής του στην Αργεντινή. «Καθ’ όσον το Ισραήλ αντιτίθεται σε κάθε μορφή τρομοκρατίας, ταυτόχρονα υποστηρίζει το δικαίωμα του κουρδικού λαού να αποκτήσει την ανεξαρτησία του με νόμιμα μέσα».

Πηγή: RT

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης