Ως «κορυφή του παγόβουνου» χαρακτήρισε τη διείσδυση των φερόμενων ως ακόλουθων του Φετουλάχ Γκιουλέν στους κρατικούς θεσμούς ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας. Ο Νουρετίν Τσανικλί δήλωσε στο BBC ότι ο αριθμός των συλλήψεων θα μπορούσε να αυξηθεί.

Η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί τον Γκιουλέν για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και έχει προχωρήσει σε εκτεταμένες εκκαθαρίσεις στο δημόσιο, τον στρατό και την εκπαίδευση. Συνολικά, τουλάχιστον 60.000 κρατικοί υπάλληλοι έχουν συλληφθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ν. Τσανικλί επέκρινε τους συμμάχους της Τουρκίας επειδή καταδίκασαν «τους ιθύνοντες» του αποτυχημένου πραξικοπήματος «με μισή καρδιά». «Εδώ και 40 χρόνια αυτή η τρομοκρατική οργάνωση έχει εισχωρήσει στις πιο μακρινές γωνιές της χώρας – στα υπουργεία, σε όλους τους θεσμούς και στον ιδιωτικό τομέα» είπε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός.

«Δεν μιλάμε απλά για το σύστημα Δικαιοσύνης, τα δικαστήρια, την αστυνομία, τον στρατό. Μιλάμε και για την εκπαίδευση. Στην πραγματικότητα, η εκπαίδευση είναι ο τομέας όπου έχουν εισχωρήσει καλύτερα» τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης