Διήμερη δοκιμή πυραύλων θα ξεκινήσει η Ουκρανία, απόφαση που έχει εξοργίσει τη Ρωσία, η οποία έχει θέσει την αεράμυνά της σε υψηλό επίπεδο επιφυλακής στην προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας.

Η Ουκρανία υποστηρίζει ότι οι δοκιμές στη νότια περιοχή της Χερσώνας, στα σύνορα με την Κριμαία, είναι νόμιμες και θα ολοκληρωθούν εντός του πλαισίου των διεθνών υποχρεώσεών της και των διεθνών συνθηκών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κατηγόρησε το Κίεβο ότι επιδιώκει να δημιουργήσει «κατάσταση νευρικότητας».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πέσκοφ δήλωσε χθες ότι δεν γνώριζε εάν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει διατάξει το υπουργείο Άμυνας να προετοιμάσει μια πιθανή στρατιωτική απάντηση στις ουκρανικές δοκιμές. Η ερώτηση αφορούσε ουκρανικά μέσα ενημέρωσης τα οποία ανέφεραν ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε δηλώσει στον Ουκρανό στρατιωτικό απεσταλμένο ότι η Μόσχα θα καταρρίψει κάθε πύραυλο εάν το Κίεβο επιχειρήσει να εκτοξεύσει πυραύλους στον εναέριο χώρο κοσντά στην Κριμαία πειραματικά. «Δεν θέλουμε να δούμε καμία πράξη από την ουκρανική πλευρά η οποία να παραβιάζει τους διεθνείς κανονισμούς και η οποία μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για διεθνείς πτήσεις πάνω από το έδαφος της Ρωσίας και των παραπλεύρων περιοχών» τόνισε ο Πέσκοφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης