Οι ΗΠΑ εξετάζουν μια ευρεία σειρά επιλογών για να υποστηρίξουν την Ουκρανία σε συνεργασία με τους εταίρους τους, συμπεριλαμβανομένου ενός οικονομικού προγράμματος από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), ανακοίνωσε τη Δευτέρα η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Καταβάλλουμε προσπάθειες σε συνεργασία με τους εταίρους μας σε όλο τον κόσμο για να προσφέρουμε στην Ουκρανία υποστήριξη, καθώς προχωρά στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για να επιστρέψει στην οικονομική σταθερότητα» δήλωσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Τζεν Ψάκι.
«Οι προσπάθειες αυτές και η υποστήριξη μπορεί βεβαίως να περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα του ΔΝΤ, όμως όλα αυτά περιέχονται στις τρέχουσες συζητήσεις» πρόσθεσε η Ψάκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής είναι έτοιμη να χορηγήσει χρηματοοικονομική στήριξη στην Ουκρανία παράλληλα με αυτήν που πιθανόν θα δώσει στο Κίεβο το ΔΝΤ.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, σε συνεργασία με εταίρους τους σε όλο τον κόσμο, είναι έτοιμες να προσφέρουν στήριξη στην Ουκρανία καθώς προχωράει στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται για να ανακτήσει την οικονομική σταθερότητα» ανέφερε.

«Η στήριξη αυτή μπορεί να συμπληρώσει ένα πρόγραμμα του ΔΝΤ, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις ευκολότερα και επιτρέποντας παράλληλα στην Ουκρανία να επενδύσει περισσότερο στην υγεία και στην παιδεία, ώστε να συμβάλει να αναπτυχθεί το ανθρώπινο κεφάλαιο της Ουκρανίας και να ενισχυθεί το κοινωνικό δίχτυ προστασίας της» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης