Η Energia, η μεγαλύτερη ρωσική διαστημική εταιρία, είναι έτοιμη να «κόψει» εισιτήρια για σεληνιακή τουριστική πτήση με το διαστημικό σκάφος Soyuz. Οι τιμές θα κυμαίνονται από 150 εκατ. δολάρια έως 180 εκατ. δολάρια το ένα, όπως δήλωσε στο Sputnik πηγή της βιομηχανίας του διαστήματος.

Την περασμένη Τρίτη η SpaceX ανακοίνωσε ότι ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Γιουσάκου Μαεζάβα, α γινόταν ο πρώτος ιδιώτης επιβάτης που θα πετούσε γύρω από τη σελήνη με τον πύραυλο BFR. Η πτήση αναμένεται να γίνει το 2023.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Energia εδώ και χρόνια αναπτύσσει δραστηριότητες για πτήσεις γύρω από τη σελήνη με το Soyuz, στις οποίες περιλαμβάνονται και τουριστικές υπηρεσίες. Ωστόσο τώρα, η τιμή του εισιτηρίου έχει αυξηθεί ελάχιστα μετά την αναθεώρηση των οικονομικών μεγεθών που απαιτούνται και έτσι θα κυμανθούν από 150 εκατ. δολάρια έως 180 εκατ. δολάρια», ανέφερε η ίδια πηγή.

Σημείωσε ότι η Energia και η Αμερικανική Space Adventures, ήταν οι εταιρίες που αρχικά ξεκίνησαν να προσφέρουν τουριστικές σεληνιακές πτήσεις στην αγορά. Αρχικά τα εισιτήρια κόστιζαν 150 εκατ. δολάρια, και στη συνέχεια οι τιμές έπεσαν στα 120 εκατ. δολάρια λόγω έλλειψης ζήτησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης