«Πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για την αναγκαιότητα κατάργησης του θεσμού των εγγυήσεων» δήλωσε ο πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο, Στανισλάβ Οσάτσι, ο οποίος τόνισε την ετοιμότητα της Μόσχας να εμπλακεί ενεργά για την επίλυση του Κυπριακού.

Σε άρθρο του, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», ο κ. Οσάτσι ανέφερε ότι «η Ρωσική Ομοσπονδία ποτέ δεν ήταν αμέτοχος παρατηρητής» και προειδοποίησε ότι οι προσπάθειες για καθορισμό τεχνητών χρονοδιαγραμμάτων για τη διευθέτηση του Κυπριακού θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις συνομιλίες σε αδιέξοδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η επιβολή έτοιμων συνταγών για διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος υπέρ των γεωπολιτικών συμφερόντων οποιουδήποτε είναι ικανή να βλάψει την ειρηνική διαδικασία στην Κύπρο, όπως αποδείχθηκε με τη “θλιβερή τύχη” που είχε το σχέδιο Ανάν» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Οσάτσι, η Μόσχα είναι διατεθειμένη να υποστηρίξει μια μορφή διευθέτησης του Κυπριακού «με την οποία θα είναι σύμφωνοι οι ίδιοι οι Κύπριοι από μόνοι τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης