Ο συντονιστής του ΟΗΕ για την καταπολέμηση του ιού Έμπολα ζητεί ετοιμότητα απέναντι σε μια έξαρση της επιδημίας, αν χρειαστεί τη στιγμή που η Σενεγάλη κλείνει τα σύνορά της με τη Γουινέα.

Περίπου 80 άνθρωποι που είχαν έρθει σε επαφή με τους ασθενείς που απεβίωσαν τελούν υπό ιατρική παρακολούθηση στα σπίτια τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό που είμαι αποφασισμένος να κάνω είναι να διασφαλίσω ότι κάθε στοιχείο του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης που διαθέτουμε είναι στο βέλτιστο επίπεδο, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε μια έξαρση, αν χρειαστεί, δήλωσε ο δρ Ναμπάρο στο Γαλλικό Πρακτορείο κατά τη διάρκεια μιας στάσης στο αεροδρόμιο του Κόνακρι, έχοντας προορισμό του ταξιδιού του τη Μονρόβια.

Είτε είμαστε κοντά σε μια έξαρση της επιδημίας η οποία στη συνέχεια θα περιοριστεί, είτε βρισκόμαστε σε μια φάση ύφεσης απ’ όπου η επιδημία θα ενταθεί, αλλά δεν μπορώ να πω τίποτε παραπάνω.

Ο δρ Ντέιβιντ Nαμπάρo έφτασε χθες βράδυ στη Λιβερία, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στις τέσσερις χώρες της Δυτικής Αφρικής που μαστίζονται από την επιδημία. Μετά τη Μονρόβια, θα ταξιδέψει στη Φρίταουν, το Κόνακρι και την Αμπούζα, προγραμματίζοντας να μείνει δύο ημέρες σε κάθε χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης