Έχετε σκεφτεί ποτέ πως θα ήταν η ζωή εάν κατοικούσατε σε ένα νησί που η θάλασσα γίνεται πάγος;

Αν όχι μόνιμα γιατί οι συνθήκες ζωής είναι… πολικές, κάποιες μέρες διακοπών θα ήταν δέλεαρ…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γροιλανδία (που σημαίνει «Η γη των Ανθρώπων»), η πιο παγωμένη γωνιά του πλανήτη, είναι αυτόνομη περιοχή της Δανίας, έχει έκταση 2.175.900 τετραγωνικών χιλιομέτρων και κατοικείται από 60.000 ανθρώπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χρωστάει το όνομά της στους θαλασσοπόρους Βίκινγκς.

Το κλίμα της είναι πολικό, με διαφορές από περιοχή σε περιοχή. Δέχεται επιδράσεις από τα θαλάσσια ρεύματα και συχνά πλήττεται από φοβερές θύελλες. Το καλοκαίρι είναι σύντομο και ο χειμώνας διαρκεί εννέα μήνες. Τους καλοκαιρινούς μήνες, συχνά η θερμοκρασία ξεπερνάει τους 10 °C, αλλά με το που πέφτει η νύχτα, έχει γύρω στους 5-6 °C. Αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έχει χιονοπτώσεις, και πολύ συχνά ομίχλη, κυρίως τις πρωινές ώρες.

Η πολική νύχτα στη Βόρεια Γροιλανδία διαρκεί πέντε μήνες και η χαμηλότερη θερμοκρασία που παρατηρήθηκε ποτέ στην Γροιλανδία είναι -59 °C.


Οι επίσημες γλώσσες της χώρας είναι τα γροιλανδικά και τα δανέζικα.

Η βορειοδυτική πλευρά της, περιλαμβάνει το Εθνικό Πάρκο Northeast Greenland, το οποίο είναι το μεγαλύτερο εθνικό πάρκο παγκοσμίως. Αν πάτε μέχρι εκεί, μπορείτε να κάνετε από καγιάκ και ορειβασία, μέχρι βόλτα με έλκηθρο με σκύλους ή ιστιοπλοΐα.

Είναι το μεγαλύτερο νησί στον κόσμο, το οποίο δεν είναι ταυτόχρονα και ήπειρος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης