Ο Φρανκ είναι ο άνθρωπος που προσπάθησε να σταματήσει την πορεία του φορτηγού που σκόρπισε το θάνατο στη Νίκαια της Γαλλίας. Ο ίδιος μίλησε στην εφημερίδα «Corriere de la Serra» για τα γεγονότα που συνέβησαν εκείνο το βράδυ και κόστισαν τη ζωή σε 84 ανθρώπους.

Όπως λέει όλα συνέβησαν κατά τη διάρκεια μιας βόλτας που έκανε με τη σύζυγό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμασταν στην εκδήλωση όταν πρότεινα στη γυναίκα μου να πάμε μια βόλτα με το σκούτερ. Όταν διασχίζαμε τη διασταύρωση, όλα ήταν μια χαρά. Μέχρι που έφτασε το φορτηγό».

Ο ίδιος, περιγράφοντας τα δραματικά λεπτά που βίωσε, αναφέρει πως βρισκόταν στη μέση του δρόμου οδηγώντας με περίπου 60 χιλιόμετρα, όταν είδε ξαφνικά το φορτηγό να τον προσπερνά. Τότε άρχισε να φωνάζει προς τους πολίτες προκειμένου να απομακρυνθούν από το σημείο. 

Αποκαλύπτει ότι εκείνη η στιγμή ήταν φρικτή. Ήταν αποφασισμένος να φτάσει με κάποιο τρόπο στο φορτηγό που σκόρπιζε το θάνατο. Επιτάχυνε όσο μπορούσε, φτάνοντας στην αριστερή πλευρά, χωρίς φόβο. Ο ίδιος απαντά πως όταν έφτασε δίπλα στον οδηγό, του επιτέθηκε με μπουνιές στο πρόσωπο, χτυπώντας τον με όλη του τη δύναμη προκειμένου να σταματήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Φρανκ αναφέρει ότι δεν ένιωθε τίποτα από τα χτυπήματα και εκείνη τη στιγμή ο δράστης προσπάθησε να τον πυροβολήσει αλλά για καλή του τύχη το όπλο, παρότι τράβηξε τη σκανδάλη, δεν λειτούργησε.

Τονίζει πως προσπάθησε να τον τραβήξει έξω από την καμπίνα, αλλά δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα, συνεχίζοντας έτσι να τον χτυπά.

Στη συνέχεια ο δράστης της επίθεσης προσπάθησε να τον πυροβολήσει στο κεφάλι και ο Φρανκ, χάνοντας την ισορροπία του, έπεσε στο πεζοδρόμιο.

Άκουγε φωνές και έντονο θόρυβο καθώς η αστυνομία άρχισε να πυροβολεί προς το μέρος του. Τα πυρά των όπλων σταμάτησαν την ξέφρενη πορεία της νταλίκας, που προηγουμένως έσπειρε το θάνατο σε 84 ανυποψίαστους και αθώους πολίτες.

Δείτε το βίντεο

Επιμέλεια: Άλκης Αποστολόπουλος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης