Ο ισχυρισμός του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι η Ιρλανδία πρόκειται να περικόψει τους ήδη χαμηλούς συντελεστές εταιρικών φόρων είναι «ψευδείς ειδήσεις», δήλωσε σήμερα ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ. 

«Ακούω ότι η Ιρλανδία σκοπεύει να μειώσει τους εταιρικούς της φόρους από 12% σε 8%», δήλωσε την Δευτέρα ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο ισχυρισμός του προέδρου Τραμπ ότι προτείνουμε την μείωση του συντελεστή φορολόγησης των κερδών των επιχειρήσεων στο 8% είναι όντως ψευδής είδηση. Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο πλάνο», τόνισε στο κοινοβούλιο ο Βαράντκαρ, έπειτα από ερώτηση για τη δήλωση Τραμπ.

Το ποσοστό 12,5% στη φορολογία επιχειρήσεων έχει μετατρέψει εδώ και χρόνια την Ιρλανδία σε επενδυτικό κέντρο από κολοσσούς όπως η Google και το Facebook, συγκεντρώνοντας επικρίσεις από Αμερικανούς πολιτικούς.

Ο φορολογικός συντελεστής επιβεβαιώθηκε εκ νέου στο ίδιο ποσοστό μόλις την προηγούμενη εβδομάδα στο ιρλανδικό κοινοβούλιο στον κυβερνητικό προϋπολογισμό του 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο συντελεστής μας φορολόγησης των κερδών των επιχειρήσεων είναι 12,5%, παραμένει σε αυτό το ποσοστό για πάρα πολλά χρόνια, μέσα από αλλαγές πολλών κυβερνήσεων, και από περιόδους ύφεσης και ανάπτυξης…», συμπλήρωσε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει εκφράσει την επιθυμία του για την μείωση του εταιρικού φόρου από το 35% σε 20% για τον καλύτερο ανταγωνισμό ενάντια σε χώρες με χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή, όπως η Ιρλανδία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης