«Η παρακολούθηση των τηλεφωνικών και διαδικτυακών επικοινωνιών, από μέρους της κυβέρνησης των ΗΠΑ, απέτρεψε συνωμοσίες, περιλαμβανομένης εκείνης που είχε ως στόχο να πραγματοποιηθεί βομβιστική επίθεση στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης», δήλωσε σήμερα ο υποδιευθυντής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ερευνών FBI, Σιν Τζόις, κατά την διάρκεια κατάθεσής του στην υποεπιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων, που είναι αρμόδια για τις υπηρεσίες πληροφοριών σχετικά με τα προγράμματα συλλογής δεδομένων της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA).

Σύμφωνα με τον Σιν Τζόις, πράκτορες των υπηρεσιών πληροφοριών που παρακολουθούσαν γνωστό εξτρεμιστή στην Υεμένη «μπόρεσαν να ανιχνεύσουν ένα νεοπαγές σχέδιο για την τοποθέτηση βόμβας στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται, ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν υποστηρίξει ότι οι παρακολουθήσεις συνέβαλαν στην αποτροπή 50 και πλέον τρομοκρατικών επιθέσεων σε διεθνές επίπεδο. O Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, είχε δηλώσει πως τα προγράμματα συλλογής δεδομένων «μας επέτρεψαν να αποτρέψουμε συνωμοσίες, όχι μόνον στις ΗΠΑ, αλλά και αλλού».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης