Ο αριθμός των νεκρών από τη χιονοστιβάδα που ακολούθησε τις σφοδρές χιονοπτώσεις στο Βόρειο Αφγανιστάν αυξήθηκε σε τουλάχιστον 28, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης σήμερα.

Χιονοστιβάδες σημειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα σε πολλές περιοχές της επαρχίας Μπαντακσάν, όπου οι δρόμοι έχουν αποκοπεί, καθιστώντας δύσκολη την πρόσβαση των σωστικών συνεργείων, τη στιγμή που δεκάδες σπίτια παραμένουν θαμμένα κάτω από το χιόνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Άμπντουλ Μαρούφ Ράσιχ, ο εκπρόσωπος του περιφερειάρχη, δήλωσε πως 28 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και γυναικόπαιδων, έχασαν τη ζωή τους, ενώ 40 τραυματίστηκαν μετά την έναρξη των χιονοπτώσεων στο Μπαντακσάν.

Τα ελικόπτερα του στρατού μεταφέρουν τρόφιμα στην περιοχή και σωστικά συνεργεία σε απομονωμένες περιοχές και χωριά, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Στο Βόρειο Αφγανιστάν, πάντως, οι σφοδρές χιονοπτώσεις είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Την τελευταία εβδομάδα, βαριές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν και στην πρωτεύουσα Καμπούλ εκτός από τις βόρειες περιοχές της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Φεβρουάριο του 2010, περισσότερα από 160 άτομα είχαν χάσει τη ζωή τους και πάλι από χιονοστιβάδα στο πέρασμα του Σαλάνγκ, το οποίο συνδέει την Καμπούλ με το βόρειο μέρος της χώρας.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης