Φονικό ήταν το πέρασμα ενός τυφώνα στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ της Κίνας, ο οποίος, συνοδευόμενος από σφοδρές βροχοπτώσεις, προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπων και τον τραυματισμό εκατοντάδων.
Ο τυφώνας σήμερα κινείται στην ενδοχώρα της νότιας Κίνας ενώ χθες προκάλεσε και εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Από τους ισχυρούς ανέμους κατέρρευσαν πυλώνες ηλεκτρικού ρεύματος κατά μήκος της ακτής με αποτέλεσμα πολλές περιοχές να μείνουν χωρίς ηλεκτροδότηση, υδροδότηση και τηλεπικοινωνίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αρχές ματαίωσαν δεκάδες πτήσεις, απομάκρυναν χιλιάδες κατοίκους από επικίνδυνες περιοχές και υποχρέωσαν σχεδόν 64.000 αλιευτικά σκάφη να ελλιμενιστούν σε ασφαλέστερα λιμάνια, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Επίσης, ανεστάλησαν τα δρομολόγια ορισμένων υπερταχειών που συνδέουν παραθαλάσσιες περιοχές, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο τυφώνας αναμένεται να εξασθενίσει κινούμενος βορειοδυτικά. Οι αρχές προειδοποίησαν για την πιθανότητα πλημμυρών και κατολισθήσεων στην νοτιοδυτική επαρχία Γιουνάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το φαινόμενο έπληξε τη χώρα στη διάρκεια εβδομαδιαίας αργίας λόγω εθνικής εορτής, που ισχύει μέχρι την Τετάρτη, και για τον λόγο αυτόν κάποιοι τουριστικοί χώροι, περιλαμβανομένου ενός δημοφιλούς ηφαιστειώδους νησιού, έκλεισαν προληπτικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης