Χρήστος Μαζάνης 

Συνολικά 2.300 ζευγάρια παπούτσια «μαϊμού» μάρκας Valentino κατέσχεσαν οι τελωνειακές αρχές της Ιταλίας σε συνεργασία με την οικονομική αστυνομία. Σύμφωνα με ιταλικές πηγές, το εμπόρευμα είχε φορτωθεί σε φορτηγό στην Ελλάδα και είχε προορισμό μια εταιρεία στη Ρώμη. Οι Ιταλοί είχαν την πληροφορία και έλεγξαν το όχημα στο Μπάρι, με αποτέλεσμα να ανακαλύψουν πως τα παπούτσια ήταν απομίμηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εμπόρευμα που κατασχέθηκε

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη με τους «ράμπο» της γειτονικής χώρας να επισημαίνουν πως βρίσκονται κοντά στην εξάρθρωση ενός μεγάλου κινέζικου κυκλώματος, το οποίο εισάγει πολύ μεγάλες ποσότητες προϊόντων απομίμησης μέσω της Ελλάδας σε πολλές πόλεις της Ιταλίας. 

Επισημαίνεται πως το zougla.gr παρακολουθεί στενά την υπόθεση με την επιχείρηση «Καθεστώς 42» που διεξάγει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στην Ελλάδα, ενώ όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η ηλεκτρονική μας εφημερίδα,οι δραστηριότητες κάποιων κινεζικών εταιρειών στο λιμάνι του Πειραιά έχουν μπει στο στόχαστρο των Ιταλών, οι οποίοι έχουν ενδείξεις για για αποφυγή πληρωμής δασμών και ΦΠΑ σε μεγάλα φορτία τα οποία εισέρχονται σε ιταλικά λιμάνια. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Κωδικός “China Truck”

“Eξαγωγή” μαϊμού με ρούχα σινιέ

Mπλόκο σε 14.000 παπούτσια μαϊμού «New Balance» από την Ελλάδα

Mπλόκο σε 11.000 παπούτσια μαϊμού Adidas που μεταφέρονταν μέσω Ελλάδας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης