Μεγάλη αίσθηση προκαλεί η κυκλοφορία ενός βίντεο που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά το φανατισμό των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Χαλιφάτου, καθώς και την παντελή έλλειψη… επαφής με το περιβάλλον που τους διακρίνει. Οι επιθέσεις αυτοκτονίας αποτελούν μία από τις πιο «δημοφιλείς» και «αποτελεσματικές» δόλιες πρακτικές των φανατικών που χρησιμοποιούν «πιόνια» από τους κόλπους των μαχητών τους για να πετύχουν πολύνεκρα χτυπήματα.

Πρακτική που χρησιμοποιείται κατά κόρον και στη Μοσούλη, ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες που βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη μάχη για την ανακατάληψη της πολύπαθης πόλης από τους τζιχαντιστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιλογή για τους βομβιστές αυτοκτονίας θεωρείται μάλλον ιδιαίτερα τιμητική υπόθεση όπως προκύπτει και από το βίντεο που έχει προκαλέσει αίσθηση. Στο βίντεο εμφανίζονται τρεις άνδρες. Ο ένας από αυτούς έχει κλειστά σε γροθιές τα χέρια του και ζητά από τους άλλους δύο να επιλέξουν ένα χέρι. Το ένα από αυτά περιέχει μέσα μια πέτρα και αυτός που θα την βρει θα είναι ο… «τυχερός» καμικάζι.

Ο νεαρός που επιλέγει το χέρι με την πέτρα δεν μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό του που θα γίνει ο επόμενος «μάρτυρας»… Τη χαρά του συμμερίζονται και οι υπόλοιποι…

Οι πρώτες του αντιδράσεις; Φωνάζει περιχαρής, πέφτει στην αγκαλιά των συντρόφων του και ετοιμάζεται αμέσως φορώντας το γιλέκο του για να περάσει στη θέση του οδηγού ενός οχήματος που έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για να γίνει όπλο θανάτου, οδηγώντας και τον ίδιο στον… άλλο κόσμο μαζί με τα αθώα θύματά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφού μπει στο όχημα, παρακολουθούμε την πορεία του, μέχρι τη στιγμή που σε μακρινή απόσταση διακρίνεται μία στήλη πυκνού καπνού να υψώνεται πάνω από έναν οικισμό. Η αποστολή εκτελέστηκε μάλλον με επιτυχία…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης