Για δεύτερη φορά οδηγείται στην αγχόνη ένας 37χρονος στην Τεχεράνη, καθώς η πρώτη απόπειρα απαγχονισμού του αποδείχθηκε αποτυχημένη.

Ο Alireza M. οδηγήθηκε στην κρεμάλα πριν από μερικές ημέρες και μετά τη σχετική καταδίκη του για εγκλήματα εμπορίας ναρκωτικών. Μετά την υποχώρηση της μακάβριας καταπακτής, το σώμα του έμεινε να αιωρείται στη θηλιά για 12 ολόκληρα λεπτά και όλα έδειχναν πως είχε εκπνεύσει. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, όταν μία ημέρα μετά πήγε η γυναίκα του να τον παραλάβει από το νεκροτομείο, σοκαρισμένη διαπίστωσε πως ο άνδρας της ήταν ακόμη ζωντανός και ανέπνεε. 

Αμέσως ο Alireza οδηγήθηκε σε νοσοκομείο προκειμένου να αντιμετωπιστεί το συμβάν και αυτό δημιούργησε στη σύζυγό του ελπίδες για το ότι θα του δοθεί χάρη. Δυστυχώς όμως, η αναπάντεχη αυτή χαρά της δεν κράτησε πολύ, καθώς την ενημέρωσαν πως ο άνδρας της εξακολουθεί να παραμένει καταδικασμένος σε θάνατο και μόλις γίνει καλά θα οδηγηθεί και πάλι στην αγχόνη!

Σύμφωνα με εκτιμήσεις διεθνών οργανισμών, μόνο μέσα στο 2013, περισσότεροι από 500 άνθρωποι οδηγήθηκαν στο θάνατο μετά από καταδικαστικές αποφάσεις, ένα νούμερο που τοποθετεί τη χώρα στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας μαύρης λίστας των εκτελέσεων, με την πρώτη θέση της ίδιας λίστας να την κατέχει η Κίνα με άγνωστο τον ακριβή αριθμό των εκτελεσθέντων, ωστόσο σίγουρα να ανέρχεται σε αρκετές χιλιάδες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης